Om butikken

Kirsten Lützen åbende dørene til KongChristian X i november 1997 hvor varesortimentet mest bestod af brugskunst og vin. I april 1998 overtog hun Riis Kafferisteri efter Udo Nast og sortimentet blev nu udvidet med kaffe og te.

Det har altid været Kirstens drøm at åbne en butik og da det kom til navnet lå det for: Da hun som barn var på ferie hos hendes bedsteforældre i Løgumkloster stod der en buste af Kong Christian den 10. i gæsteværelset. Den var hun meget fascineret af og ved bedstefaderens død – han hed også Christian – arvede hun den. Det var derfor helt naturligt at butikken kom til at hedde KongChristian X.

Butikken er nu næsten et studie i Kong Christian X. liv og levned samtidig med at der på hylderne er det nyeste inden for brugskunst, specialiteter, chokolade, kaffe, te, øl og vin. Kirsten får tit foræret billeder og genstande med Kong Christian den X. og kunderne er imponerede over den store samling.

I dag er hendes datter Lotte ansat i butikken og KongChristian X er således forberedt på et generationsskifte.

På hylderne er der special-øl fra danske mikrobryggerier, egne kaffeblandinger, ca. 100 teer i løsvægt – grøn, hvid, sort, roiisbush og Kusmi te. Vi fører også teer fra Carstensens Te og kaffeblandinger fra Holy Bean. I de senere år er udvalget af specialiteter fra Hr. Skov, Weibel, Læsø Syde Salt og diverse engelske marmelader også steget. Brugskunst og legetøj fra Maileg, Én Gry & Sif, Langkilde & Søn. Der er også lidt i til den søde tand: Bolcher fra Løkken, Summerbird Chokolade, Aalborg Chokoladen, Sv. Michelsen, Xocolatl og lakrids fra Johan Bülow.

Butikkens speciale er gavekurve som laves i alle prislag – perfekte gaver til dem “som har alt”, værtindegave, barselsgave, bryllupsgave, til fødselaren eller jublilaren.

Kong Christian har ingen webshop pt. men sender gerne mod bestilling på mail@kongchristian.dk eller pr. tlf. 74 72 22 51.

Fra Tønder Festival 2013

Kong Christian X i fuld garderuniform